Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 11

05/02/2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων στον νομό Αττικής, αύριο Δευτέρα 06/02/23, λόγω της επίσκεψης της Μπάρμπαρα!!!

Στα πλαίσια αυτά, οι Διευθύνσεις έστειλαν σχετική “οδηγία” σε όλη τη σχολική κοινότητα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς μέσα στο Σαββατοκύριακο για την “ετοιμότητα των σχολικών μονάδων” και την εφαρμογή του μοντέλου της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι υπενθυμίζουμε :

1. Κλειστό σχολείο, σημαίνει κλειστό σχολείο. Αυτό δεν συμβαίνει με ευθύνη των εκπαιδευτικών (είτε λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, είτε λόγω διακοπής ρεύματος, είτε λόγω πλημμυρισμένων αιθουσών, είτε λόγω πτώσης ταβανιών κλπ…….)

2. Το σπίτι μας, όπου ζούμε με την οικογένειά μας, δεν είναι χώρος εργασίας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ή να διαθέτουμε ρεύμα, χώρο, αίθουσα, εξοπλισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.α.

3. Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη ή να επιβάλλει κυρώσεις, με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, αν ο εκπαιδευτικός δηλώσει αδυναμία, εφόσον το κράτος δεν εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω. Γνωρίζουν άραγε αν μπορούν οι εκπαιδευτικοί από το σπίτι τους να εργαστούν και τελικά τι μάθημα θα είναι αυτό; Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών μέσων, η αδυναμία παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι για τεχνικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.

4. Σε περίπτωση επικίνδυνων φαινομένων, προέχει η ασφάλεια της οικογένειάς μας, η δική μας, των μαθητών μας. Διότι δεν ξεχνάμε ότι πέρυσι  είχαμε περιστατικό τραυματισμού συναδέλφου στην περιοχή μας στην προσπάθειά της να μεταβεί στο σχολείο.

5. Κάθε οδηγία, αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά από πλευράς της διοίκησης, που παραβιάζει όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να καταγγέλλεται στο σωματείο μας.