Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου από τα γεγονότα στο ΠΥΣΔΕ της Α΄ Αθήνας στις 15/03/23

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 34

16/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 15/03/23 ημέρα συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας για στήριξη συναδέλφου του σωματείου, παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου και εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος, είχε καλέσει σε ακρόαση συνάδελφο, μέλος του σωματείου, χωρίς να του κοινοποιήσει τον λόγο ως όφειλε από τον νόμο 2690/99  άρθρο 6 παρ. 2 («Ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων και να προβεί σε ανταπόδειξη») προκειμένου ο συνάδελφος να είναι προετοιμασμένος για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις. Το αυτονόητο δηλαδή! Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, είχε εγκαίρως στείλει αίτημα προς το ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας για ανάκληση της συνεδρίασης επειδή ήταν παράτυπη. Εννοείται ότι ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας μας έγραψε για άλλη μία φορά στα παλαιότερα των υποδημάτων του και αποφάσισε, αυθαιρετώντας, να προχωρήσει στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ.

Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη! Διαπιστώνοντας την παρουσία των εκπροσώπων του σωματείου και της ομοσπονδίας, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας απαίτησε την αποχώρησή τους χωρίς καν να τους δοθεί το δικαίωμα να αναφέρουν προς το ΠΥΣΔΕ τον λόγο της παρουσίας τους. Επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του, διάλεξε την γνωστή του πρακτική της αποχώρησης. Στη συνέχεια, επειδή ο κατήφορος δεν έχει όριο, μετά από μία ώρα απουσίας του εμφανίστηκε συνοδεία αστυνομίας! Απαίτησε από την αστυνομία να μας διώξει υποστηρίζοντας ότι δεν προβλέπεται η παρουσία μας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ. Εξηγήσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται και ότι η πρόθεσή μας ήταν αφού ενημερώσουμε τα μέλη του ΠΥΣΔΕ για την παρατυπία να αποχωρήσουμε πριν τη συνεδρίαση. Ακολούθησε λεκτικός διαπληκτισμός στην προσπάθειά του να λειτουργήσει προβοκατόρικα λέγοντας συγκεκριμένα ότι ο Γραμματέας του σωματείου τον απείλησε πράγμα που αντέκρουσαν οι παρόντες.

Τέλος, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος, ξεπέρασε και τον εαυτό του. Μας ανακοίνωσε ότι θα σταλεί έγγραφο στην ΓΑΔΑ έτσι ώστε οι επόμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ να πραγματοποιούνται παρουσία αστυνομίας! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Τέτοιες πρακτικές είναι βγαλμένες από άλλες σκοτεινές εποχές. Δεν θα του περάσει. Τα σωματεία και η ομοσπονδία θα προστατεύουν με οποιονδήποτε τρόπο τα μέλη τους από τις αυθαίρετες πρακτικές της διοίκησης.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην αποδεχτούν να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ παρουσία αστυνομίας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία της Α΄ Αθήνας να τον καταγγείλουν και να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας άμεσα.