Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση για τη σημερινή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων καθώς και για τα λάθη στον ΟΠΣΥΔ

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 57

29/05/2023

Το ψηφιακό κράτος της κυβέρνησης τιμωρεί καθηγητές, μαθητές

και Αναπληρωτές!

Α. Τράπεζα Θεμάτων

Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα. Σε κάποια ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της περιοχής μας οι μαθητές τελικά, δεν έδωσαν τις εξετάσεις τους, καθώς αυτές αναβλήθηκαν. Η εμμονή όμως του υπουργείου, που στις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των σχολικών μονάδων συνιστούσε υπομονή, να περιμένουν καθηγητές και μαθητές την αποστολή θεμάτων, ξεπέρασε τα όρια της ανοχής μας. Εισηγητές θεμάτων βρίσκονταν στο σχολείο από τις 6:30 το πρωί περιμένοντας τα θέματα που δεν έρχονταν, και μαζί με τους μαθητές τους κατέληγαν σε πολλές περιπτώσεις να δίνουν εξετάσεις ακόμη και μετά τις 2 το μεσημέρι!

Το φετίχ της τράπεζας θεμάτων κατέρρεε και οι Δ/ντές Β/θμιας Εκπαίδευσης δεν αναλάμβαναν την ευθύνη, να διεξαχθούν οι εξετάσεις, με ορισμό θεμάτων, από τους ίδιους τους διδάσκοντες! Για άλλη μια φορά το επιτελικό και αξιολογημένο κράτος κρίνεται με βαθμό κάτω από τη βάση!

Ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας απαιτεί την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση την μαθησιακή διαδικασία, σε αύξηση του άγχους των μαθητών και στην οικονομική εξάντληση των οικογενειών τους με τελικό στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Β. Λάθη στον ΟΠΣΥΔ για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς

Τις τελευταίες μέρες συναντώνται πάρα πολλά παραδείγματα συναδέλφων συμβασιούχων, που βλέπουν στον πίνακα του ΟΠΣΥΔ λάθος καταχωρίσεις ή και πολλές φορές μη καταχωρίσεις των μεταπτυχιακών τους, των πτυχίων Αγγλικών, ακόμη και των πιστοποιητικών τέκνων που πρέπει να φαίνονται για τη μοριοδότηση στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σημαία της το περιβόητο «ψηφιακό κράτος», φαίνεται ότι αυτό είναι αποτελεσματικό μόνο για εισπρακτικούς λόγους, για τα πάσης φύσεως pass και για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Σε όλη αυτή την αγωνία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών έρχεται να προστεθεί και η ειρωνεία και το αλαλούμ από διευθύνσεις εκπαίδευσης και Υπουργείο σχετικά με τις ευθύνες για τη διόρθωση των λαθών και των παραλείψεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Να καταχωριστούν σωστά από το υπουργείο όλα αυτά τα «προσόντα» που το ίδιο ζητά από  αυτούς για να μπορούν να βρίσκονται στις λίστες του ΑΣΕΠ.

2. Κανένας συνάδελφος να μην αδικηθεί λόγω λάθους της πλατφόρμας ή του Υπουργείου!

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα το σωματείο για τυχόν παραλείψεις και προβλήματα. Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση για το ζήτημα.