Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση για τους συλληφθέντες στις 17/11/20

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 60

28/03/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στις 17 Νοέμβρη 2020 διαδηλωτές τίμησαν αγωνιστικά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, σε μια περίοδο που ο λαός αγωνιζόταν για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του, κόντρα στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η καταστολή από τις δυνάμεις της Αστυνομίας με "άνωθεν εντολές", η απρόκλητη και εκτεταμένη χρήση χημικών και της "αύρας" σε μια συγκέντρωση που τηρούσε όλα τα υγειονομικά μέτρα και οι συλλήψεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν ότι η απαγόρευση δεν έγινε για "υγειονομικούς λόγους" αλλά αφορούσε την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει "σιωπητήριο" στις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις.

Οι συνδικαλιστές Θανάσης Αλεξίου και Χρήστος Ματαράγκας συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας με τις ανυπόστατες κατηγορίες της «στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης». Η δίκη τους στις 19/03/24 πήρε αναβολή.

Οι Ορέστης Καττής, Λυδία Καττή, Νικόλας Καβακλής, Μάκης Λιβάνης και Δημήτρης Καττής συνελήφθηκαν στα Σεπόλια, έξω από το σπίτι τους, αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκαν από τις ομάδες της αστυνομίας, ΔΡΑΣΗ και ΔΙΑΣ, με τις κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων covid, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής και παραπέμφθηκαν σε δίκη. Η δίκη των τεσσάρων πρώτων συλληφθέντων στα Σεπόλια επαναλαμβάνεται στις 04/04/24, ενώ του τελευταίου στις 08/04/24.

Η δίκη των τεσσάρων ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και διεξήχθη μέχρι τον Μάιο του 2022. Αίφνης, στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα εξέδιδε την απόφαση, παύτηκε από το δικαστικό σώμα η πρόεδρος της δίκης! Εξαιτίας της παύσης της προέδρου η δίκη αναβλήθηκε και συνέβη το πρωτοφανές, να ξεκινάει εξ αρχής η δίκη λες και επί 1,5 χρόνο δεν έγινε τίποτα!

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν τυχαία. Το κατηγορητήριο είχε καταρρεύσει από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, από τις αντιφάσεις των αστυνομικών, που ήταν μάρτυρες κατηγορίας και από το οπτικοακουστικό υλικό και αναμενόταν η αθωωτική απόφαση των κατηγορούμενων. Οι μάρτυρες αποκάλυψαν ότι η σκευωρία των διώξεων μεθοδεύτηκε, προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για τη βία που ασκήθηκε και τις αναίτιες συλλήψεις τους.

Τρεισήμισι χρόνια μετά τα γεγονότα, η δίκη των Ορέστη Καττή, Λυδίας Καττή, Νικόλα Καβακλή και του Μάκη Λιβάνη ξεκινά από την αρχή!

Απαιτούμε:

Την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των διωκόμενων

Την αθώωση όλων από όλες τις κατηγορίες.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ