Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Για την δίωξη της ΕΛΜΕ Χανίων

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 58

28/03/2024

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας!

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ, που με την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, προσέφυγε για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια ώστε να καταστήσει παράνομη την Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Μετά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις διώξεις, τις καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση, τις ποινές ενάντια σε όποιον αντιστέκεται, προσφεύγει πλέον και εναντία σε πρωτοβάθμιο  σωματείο.

H ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική. Η ΕΛΜΕ Χανίων είναι το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο Εκπαίδευσης που σύρεται δικαστικά από την κυβέρνηση, με συνοπτικές ως συνήθως, διαδικασίες.

Στόχος τους η επιβολή της αξιολόγησης και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, η εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημόσιου σχολείου. Μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες, με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων. Με υποταγμένους εκπαιδευτικούς να «διδάσκουν» σε ένα ζοφερό τοπίο, φόβου, πειθάρχησης και χειραγώγησης, πλήρους εξουθένωσης, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μία φορά!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ