Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Την Τετάρτη 17 Απρίλη απεργούμε

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 71

16/04/2024

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα του κλάδου για να ζούμε και να διδάσκουμε με αξιοπρέπεια!

Απαντάμε στην αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές του ΥΠΑΙΘΑ. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία!

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, στον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι. Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο.

Απαντάμε συλλογικά σε μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να στέλνει στα δικαστήρια το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση» και στο κατηγοριοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο σχολείο της αξιολόγησης, που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία. Δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και οι ζωές μας να κρέμονται από μία κλωστή γιατί η προστασία τους θεωρείται κόστος για το κράτος. Δεν πάει άλλο με αυτήν την πολιτική που μας αφήνει ανυπεράσπιστους/ες, γιατί η ζωή μας θεωρείται κόστος για το κράτος και όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που δίνουν μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, με τα σωματεία που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα κοράκια των funds. Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17/04/24 από 11:00π.μ. έως τις 14:00 για τα πρωινά και 18:30-21:30 για τα εσπερινά. Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει τώρα απόφαση συμμετοχής στην απεργία!

Δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο μας!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ