Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Για τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 64

04/04/2024

ΚαταγγελΙα για τη δολοφονημΕνη γυναΙκα στους ΑγΙους ΑναργΥρους

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ εκφράζει οργή και αγανάκτηση και καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της κρατικής μηχανής που οδήγησε στον θάνατο της νέας γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους, η οποία βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον κακοποιητή της στο αστυνομικό τμήμα και βρέθηκε δολοφονημένη έξω από αυτό!! Αντί να βρει τη βοήθεια και την προστασία που όφειλαν να δώσουν τα αρμόδια όργανα, εγκαταλείφθηκε μόνη να ψάχνει για το “100” και την “Άμεση Δράση”, μέχρι που τη βρήκε ο δολοφόνος της, ένα μόλις μέτρο από το αστυνομικό φυλάκιο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους της δολοφονημένης, αλλά δεν συμβιβαζόμαστε άλλο με αυτή τη βαρβαρότητα!

Δεν ανεχόμαστε να είναι οι γυναίκες καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και να κρέμονται οι ζωές τους από μία κλωστή, γιατί η προστασία τους θεωρείται κόστος για το κράτος.

Δεν ανεχόμαστε την κρατική βία και τρομοκρατία, από την αστυνομική αυθαιρεσία που αποτρέπει τις γυναίκες να στραφούν νομικά κατά των κακοποιητών και δολοφόνων τους και από την άλλη πλευρά διώκει ποινικά εργαζόμενους και συνδικαλιστές που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα.

Η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ψευδεπίγραφο το ενδιαφέρον τους για τη βία κατά των γυναικών. Σε αυτό το κουβάρι η κάθε «κακοποιημένη» πρέπει να βρει μόνη της την άκρη για να σώσει τη ζωή της. Η κακοποιημένη γυναίκα παραμένει απροστάτευτη καθημερινά  γιατί είναι αντιμέτωπη με τη βία της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων, της ανασφάλιστης και απλήρωτης δουλειάς, της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, των πλειστηριασμών, την τρομοκρατία της απόλυσης, της έλλειψης ακόμη και των στοιχειωδών και αυτονόητων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το συνολικό τσάκισμα της εργασιακής, της οικογενειακής, της προσωπικής μας ζωής.

Και στον χώρο της εκπαίδευσης είναι χαρακτηριστικό ότι είναι τραγικές οι ελλείψεις σε μέτρα πρόληψης της βίας, ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες που οι ανάγκες καλύπτονται από ελάχιστους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, που στην πλειοψηφία τους είναι αναπληρωτές.

Διεκδικούμε:

  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των Μ.Κ.Ο.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όλες.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού και κάλυψη των αναγκών μας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Απέναντι σ’ αυτήν την βαρβαρότητα δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία για να αντιπαλέψουμε την πολύμορφη βία, μέχρι να πετύχουμε όλα όσα διεκδικούμε.

ΑπαιτοΥμε την παραδειγματικΗ τιμωρΙα του δολοφΟνου και τη θεσμοθΕτηση του Ορου «γυναικοκτονΙα»

Υψώνουμε ασπίδα προστασίας για ζωή αξιοπρεπή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία, εκμετάλλευση και καταπίεση