Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Για την ντροπιαστική εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ που αφορά στους διευθυντές/ντριες που συμμετέχουν ή σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου για την απεργία-αποχή

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 62

04/04/2024

Το ΥπουργεΙο ΠαιδεΙας, σοβαρΑ στριμωγμΕνο καταφεΥγει στο τελευταΙο οχυρΟ που εΙναι η τρομοκρατΙα

Μετά από τις αποφάσεις της Ολομέλειας Προέδρων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης, με την προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, το υπουργείο παιδείας ξαναχτυπά!

Μια μέρα μετά από τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας (Μάκρη – Κατσαρός) με τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα, η οποία επικαλείται το άρθρο 56 του νόμου 4823/2021, απειλούνται με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης, διευθυντές/ντριες σχολείων, διότι δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση!

Η ντροπιαστική εγκύκλιος αφορά σε αυτούς που συμμετέχουν ή σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου για την απεργία-αποχή, που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη αφού έχει επαναπροκηρυχθεί με νέα αιτήματα. Αν κάποιος παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, με τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά του μέτρα, είναι το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ.

Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι:

  • Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε.
  • Καμία ποινή δε μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.
  • Ο χαρακτηρισμός της συμμετοχής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων ως παράβαση καθήκοντος μας θυμίζει άλλες εποχές και δεν έχει καμία βάση.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει οι διευθυντές/ριες να μετατραπούν σε άβουλα και πειθήνια όργανα, σε managers που θα υλοποιούν άκριτα τις κατευθύνσεις του, επιχειρεί να τους αφαιρέσει το δικαίωμα της αντίδρασης και της διαφορετικής γνώμης. Είναι προσβολή της κυβέρνησης, απέναντι στους διευθυντές/ντριες που μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθούν μέσα σε χίλιες δυσκολίες να κρατήσουν τα σχολεία όρθια. Είναι προσβλητικό, ιδιαίτερα προς όσα στελέχη εκπαίδευσης έχουν συνταχθεί με την πλειοψηφία του κλάδου και σήμερα τους ζητάει να σκύψουν το κεφάλι για να διατηρήσουν μία θέση στην διοίκηση.

Κουνάνε το δάχτυλο στους διευθυντές/ντριες, αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα, αυτή δηλαδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έχει τις βασικότερες και κυρίες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στα σχολεία, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, για την πλήρη απουσία στήριξης σε οποιοδήποτε επίπεδο της σχολικής τάξης, για την τραγική κατάσταση στις υποδομές. Μπροστά στην εμμονή τους να επιβάλουν την εφαρμογή ενός νόμου, πλήρους απαξιωμένου σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δεν τους απασχολεί κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καμιά απειλή, καμιά τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!!!

Εδώ και τώρα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χρειάζεται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί καθαρή απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, σε νομικό και κινηματικό επίπεδο, όπως ήδη έχει δεσμευθεί με προηγούμενες ανακοινώσεις.

Καλούμε όλες και όλους τις/τους διευθύντριες/ες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του Υπουργείου Παιδείας, να συνταχθούν στις αποφάσεις των ομοσπονδιών και των σωματείων και να υπογράψουν τώρα την απεργία-αποχή. Τώρα χρειάζεται να κλιμακωθεί ο αγώνας σε όλα τα επίπεδα.

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!