Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Για την προσπάθεια αποκλεισμού αναπληρωτή από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου από τη ΔΑΚΕ

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 113

17/062024

 

Για την προσπάθεια αποκλεισμού αναπληρωτή από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου από τη ΔΑΚΕ

 

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την προσπάθεια της ΔΑΚΕ Δ.Ε. στην ΕΛΜΕ Λασιθίου για αποκλεισμού των συμβασιούχων-αναπληρωτών από το Διοικητικό Συμβούλιο του πρωτοβάθμιου σωματείου. Μάλιστα η ΔΑΚΕ απειλεί ότι θα οδηγήσει το σωματείο στα δικαστήρια αν δεν αποκλειστούν οι αναπληρωτές συνάδελφοι!

 

Η ΟΛΜΕ έχει ξεκάθαρη θέση από το 16ο Συνέδριό της (2013) για την ισότιμη συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών αναπληρωτών/τριών στις ΕΛΜΕ -με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι- και την πλήρη εξίσωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών/τριών. Να τονίσουμε ότι εδώ και χρόνια, στη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, αρκετοί/ές συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτές/τριες είναι υποψήφιοι/ες στις εκλογές του σωματείου και της ΟΛΜΕ.

 

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί σήμερα αποτελούν το 1/3 του κλάδου (53000 συνάδελφοι/ισσες!!!), είναι οργανικά αναπόσπαστο μέρος του, είναι ισότιμα μέλη στα σωματεία. Έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν στα πρωτοβάθμια σωματεία όπως και στις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, εκλέγουν και εκλέγονται.

 

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί τη ΔΑΚΕ Δ.Ε. Λασιθίου, να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου, να αποδεχθεί τη βούληση των συναδέλφων/ισσών και το εκλογικό αποτέλεσμα και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

 

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα το καθεστώς της αναπλήρωσης και της ομηρίας,
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών – Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας,
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών/τριών.