Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ στις 17/07/24 στις 12 το μεσημερι

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

Στις νέες απειλές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

Προχωράμε σε άμεση απάντηση με παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘΑ την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι

Το ΥΠΑΙΘΑ με «εντολή υπουργού» μέσω του Γ.Γ. Κατσαρού και ενεργοποίηση όλου του διοικητικού μηχανισμού επιλέγει το καλοκαιρινό κλείσιμο των σχολείων για να εντείνει την επίθεση στους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του στις 08/07/24 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς διευθυντές και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ζητάει να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα τα μονομερή πρακτικά για όσους δεν αξιολογήθηκαν. Η νέα εγκύκλιος προφανώς και δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, απλά επιβεβαιώνει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης που αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί τελικά, ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να της χαλάμε τα σχέδια στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου εγκαλεί και απειλεί τα στελέχη εκπαίδευσης αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που κατά τη γνώμη του δεν «συμπράττουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση» επειδή συμμετέχουν συντεταγμένα και μαζικά στις συλλογικές αποφάσεις και τις απεργιακές μορφές του κλάδου. Μάλιστα επαναφέρει για ακόμα μια φορά την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του ν.4823/2021. Επιβεβαιώνεται περίτρανα ακόμα μια φορά, ότι ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας έχει στριμώξει για τα καλά την κυβέρνηση. Δυστυχώς, εδώ και τρία χρόνια, απέναντι στους αγώνες και τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιων σωματίων και ομοσπονδιών ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘΑ έχει επιλέξει τα δικαστήρια, τις απειλές και τους εκβιασμούς. Το υπουργείο γνωρίζει ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι δικαίωμα που οι αγώνες των εργαζομένων κατοχύρωσαν στο σύνταγμα, και θα πρέπει να προστατεύεται.

Ταυτόχρονα, το ΥΠΑΙΘΑ, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, απεργάζεται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας, με δεκάδες συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων και μονιμοποίηση τμημάτων με 27-28 μαθητές/τριες με πληθώρα γνωματεύσεων κ.α.

Ξεκαθαρίζουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι. Δεν θα περάσει!

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘΑ να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο που θυμίζει άλλες εποχές.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά κ.α., απέναντι σε κάθε απόπειρα εφαρμογής των παράνομων και απεργοσπαστικών απειλών του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ συμμετέχει και καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι στο ΥΠΑΙΘΑ.

Τονίζουμε ότι η απεργία-αποχή της Γ΄ ΕΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση είναι σε πλήρη ισχύ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας και με όπλο την αλληλεγγύη θα δώσουμε για άλλη μία φορά τους αγώνες μας για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς περιορισμούς των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ!

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!