Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση με τη Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/08/2024

Την Πέμπτη 29/08/2024, η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. της Ζ΄ ΕΛΜΕ, της Στ΄ ΕΛΜΕ και νεοδιόριστοι συνάδελφοι.

Στη συνάντηση που έγινε με τη Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, κ. Μπάκου Μαρία, καταθέσαμε, σε πρώτη φάση, τα αιτήματα για έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2021 (θα ακολουθήσει κατάθεση αντίστοιχου αιτήματος των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2022), απαιτώντας από την κ. Μπάκου να πάρει θέση, ως όφειλε. Δυστυχώς, δήλωσε αναρμόδια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πράξει σύμφωνα με ότι της πει το Υπουργείο Παιδείας. Τονίσαμε ότι η έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων είναι ευθύνη του ΠΥΣΔΕ και της Δ.Δ.Ε. και είναι υποχρεωμένη, βάσει νόμου να τις εκδώσει. Απαιτήσαμε να δεσμευτεί στο πότε θα δώσει απάντηση στο αίτημα των συναδέλφων. Η κ. Μπάκου δήλωσε ότι θα απαντήσει, αλλά δεν δεσμεύτηκε χρονικά. Στο σημείο αυτό, δηλώσαμε οτι ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ και πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ θα θέσει το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, σε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ το αμέσως επόμενο διάστημα, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα λειτουργικά κενά, ενόψει τοποθετήσεων, τονίζοντας ότι η Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, τόσο για τα τμήματα όσο και για τις αναθέσεις. Καταγγείλαμε τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων (27 και 28 μαθητές ανά τμήμα) ως αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική πρακτική. Ζητήσαμε να αποδεχθεί τα λειτουργικά κενά που θα προκύψουν αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές και οι εξετάσεις των μετεξεταστέων. Ακόμα, ζητήσαμε να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις διαγνώσεις των μαθητών για μαθησιακές δυσκολίες και παράλληλη στήριξη. Απαιτήσαμε όλες οι τοποθετήσεις να γίνουν στα πραγματικά λειτουργικά κενά, επισημαίνοντας ότι, διαφορετικά, για άλλη μια φορά, αυτή η πρακτική θα οδηγήσει σε σοβαρές δυσλειτουργίες στα σχολεία και ταλαιπωρία των συναδέλφων. Η απάντηση της κ. Μπάκου ήταν οτι αυτή η πρακτική ακολουθείται κάθε χρόνο(!!!) και ότι η ίδια, προς το παρόν, θα προχωρήσει στις τοποθετήσεις μόνο των συναδέλφων που είναι υπεράριθμοι ή στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ περιμένοντας τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Τέλος, καταγγείλαμε, για άλλη μία φορά, το απαράδεκτο έγγραφο που εστάλη, με τα σχολεία κλειστά, ζητώντας από τους Διευθυντές έγγραφες εξηγήσεις, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας