Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Κινητοποίηση στη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, αύριο Πέμπτη 05/09/24 στις 13:30

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 131

04/09/2024

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Δ.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05/09/24 ΣΤΙΣ 13:30

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας με ματ και χημικά, την ώρα που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις χιλιάδων τμημάτων σε Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει την καταστολή αντί του διαλόγου για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση.

Επιχειρείται η δημιουργία τμημάτων με 28 μαθητές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με συγχωνεύσεις τμημάτων, ανάκληση κατατμήσεων, εκεί όπου είχε δοθεί θετική γνωμοδότηση, αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις, καθώς είναι εγγεγραμμένοι μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Την ίδια στιγμή, εντελώς αυθαίρετα, θεωρήθηκε ότι δεν αποτελούν δύναμη του σχολείου οι μετεξεταστέοι καθώς και όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν εγγραφή από την μία τάξη στην επόμενη. Επίσης, δεν εγκρίθηκαν δεκάδες τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ., με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να βρίσκονται στον αέρα με ορατό τον κίνδυνο κλεισίματος σχολείων!!

Η παραπάνω εικόνα συναντάται και στα σχολεία της Α΄ Αθήνας (Γυμνάσια-ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.). Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να περάσει αυτή η επικίνδυνη και αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείο Παιδείας.

Απαιτούμε:

·   Να μην κοπεί κανένα τμήμα και να αποδεχθούν τις προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που έχουν την πραγματική εικόνα των σχολείων.

·  Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ώστε η διδασκαλία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. 20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας, 15 σε κατευθύνσεις και Ομάδες Προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ., σε τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ. και 10 στα εργαστήρια.

·  Να επαναυπολογιστούν τα λειτουργικά κενά με όλο το μαθητικό δυναμικό (μετεξεταστέοι, εγγραφές Σεπτεμβρίου, μετεγγραφές, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, μαθητές τμημάτων Ένταξης).

·    Να εγκριθούν όλα τα τμήματα έτσι ώστε τα παιδιά να επιλέγουν την κατεύθυνση (ΓΕ.Λ.) ή τον τομέα/ειδικότητα (ΕΠΑ.Λ.) που επιθυμούν. Όχι στο νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

·    Εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και την επικαιροποίησή τους

·  Έγκριση όλων των τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ. και να μείνουν ανοιχτά για εγγραφές και το Σεπτέμβριο για να μπορούν να τα επιλέγουν οι μαθητές.

·     Άμεσους μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπου τα κενά να καλύπτονται τον Δεκέμβρη (σε κάποιες περιπτώσεις και τον Μάρτιο) ή με υποχρεωτικές υπερωρίες.

·     Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων που έχουν κλείσει διετία.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας συμμετέχει και καλεί όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση στη Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας (Χίου 16-18, Αθήνα – Μετρό Μεταξουργείο), την Πέμπτη 05/09/24 στις 13:30.

ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!