Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των στρατευμένων!

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 153

13/10/2024

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυα με τους νέους στρατευμένους, που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη γενοκτονία που διεξάγει η κυβέρνηση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την αιματοχυσία στο Λίβανο και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει άλλη μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα και να διαθέσει το στρατηγείο της Λάρισας για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Καταγγέλλουμε τους βουλευτές, που με τις απαράδεκτες δηλώσεις τους στοχοποιούν φαντάρους ζητώντας την τιμωρία στρατευμένου, επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής.

Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια σε πολεμικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων και στη στήριξη σε κράτη και συμμαχίες που δολοφονούν λαούς.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση των φαντάρων, που εναντιώνονται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους.

Να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι. Είναι στοιχειώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των στρατιωτών η πολιτικής τους έκφραση και η συμμετοχή τους στις λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις. Τα δικαιώματα των στρατευμένων δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων.