Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Καταγγελία για πειθαρχικές διώξεις

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 155

21/10/2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας στηρίζει τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Βοιωτίας, που παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, γιατί συμμετέχουν στην απεργία ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Στις 16/10/24 o Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας άρχισε να στέλνει στα σχολεία του Νομού, µε ηλεκτρονικά μηνύματα, έγγραφα παραπομπής συναδέλφων µας στο πειθαρχικό συμβούλιο, γιατί συμμετέχουν στη συνταγματικά νόμιμη απεργία-αποχή, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ τον Απρίλιο του 2024.

Την ώρα που στον Νομό Βοιωτίας υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε σχολικά κτήρια, που έχει παγώσει η χρηματοδότηση των σχολείων και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, που τα κενά στα σχολεία παραμένουν ακόμα και μετά την β΄ φάση των αναπληρωτών, είναι απαράδεκτο, αλλά ενδεικτικό των πολιτικών προτεραιοτήτων και στοχεύσεων Κυβέρνησης, Υπουργείου και της Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας, να γίνονται παραπομπές στο πειθαρχικό για διώξεις, των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ. καλεί τους/τις συναδέλφους να παραμένουν συσπειρωμένοι στις αποφάσεις του κλάδου. Οι κλήσεις σε πειθαρχικά στοχεύουν, πάνω απ’ όλα, να εκφοβίσουν τους/τις συναδέλφους/ισσες και όλο τον κλάδο. Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες που παραπέμπονται. Στηρίζουμε τους/τις διωκόμενους/ες σε κάθε φάση της διαδικασίας.

Ο αγώνας που δίνουμε τα τελευταία χρόνια για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί μαζικά και ενωτικά, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν η Κυβέρνηση, το Υπουργείο και οι Δ.Δ.Ε.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλους/όλες τους/τις διωκόμενους/ες  συναδέλφους/ισσες. Είναι υπόθεση όλων µας να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας 10:00-14:00 την Τετάρτη 23/10/24 προκειμένου όλοι/όλες οι συνάδελφοι/ισσες να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 10:00π.μ. έξω από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Ξενίας 24, Π.Δ.Ε Αττικής) ενάντια στις διώξεις των συναδέλφων/ισσών από τον Πειραιά, και στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία στην απεργιακή συγκέντρωση της ΔΟΕ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ