Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Για την κλήση σε απολογία των διευθυντών που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή, από την Δ.Δ.Ε. Αχαΐας

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

 

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 123

08/07/2024

 

Για την κλήση σε απολογία των διευθυντών που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή, από την Δ.Δ.Ε. Αχαΐας

 

Με έγγραφο της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας, καλούνται να παραστούν ενώπιον του Τοπικού Συμβουλίου επιλογής Διευθυντών την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, η συναδέλφισσα Καζάκου Μαρία, Δ/ντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας και ο συνάδελφος Ντάφλος Γιώργος, Δ/ντής του 19ου Γυμνασίου Πάτρας, με θέμα την «εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος στο πλαίσιο της αξιολόγησης του έργου δόκιμων εκπαιδευτικών». Οι δύο συνάδελφοι Διευθυντές καλούνται σε απολογία και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της καθαίρεσης, επειδή -συμμετέχοντας στη απεργία-αποχή του κλάδου- δεν προχώρησαν σε αξιολόγηση καθηγητών/τριών.

Ο στόχος είναι προφανής: Υπουργείο Παιδείας και Δ.Δ.Ε. επιδιώκουν οι διευθυντές/ριες να μετατραπούν σε άβουλα και πειθήνια όργανα, σε manager που θα υλοποιούν άκριτα τις κατευθύνσεις του Υπουργείου. Επιχειρούν να τους αφαιρέσουν το δικαίωμα της επιλογής και της αντίδρασης απέναντι στην προσπάθεια για επιβολή της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Ταυτόχρονα να σπείρουν τον φόβο σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι κι αυτό μία πλευρά της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης.

Είναι προσβολή προς όλους τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και καθημερινά δίνουν την μάχη, μέσα σε χίλιες δυο δυσκολίες να κρατήσουν τα σχολεία όρθια, να καλούνται οι συνάδελφοι να απολογηθούν επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι, επειδή, σε τελική ανάλυση έκαναν χρήση του νόμιμου δικαιώματός τους, να συμμετέχουν στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων του σωματείου τους.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε βάρος των συναδέλφων.

Κάνουμε ξεκάθαρα τα εξής:

  • Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε. 
  • Καμία ποινή δε μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εκπαιδευτικούς!

 Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!