Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ψήφισμα για τη νέα απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 122

08/07/2024

Ψήφισμα ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου

 

Το ΕΚΠΑ μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της αντίδρασης και της παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων, απολύει ξανά δύο μήνες μετά την επαναπρόσληψή του τον Δημήτρη Αντωνίου για συνδικαλιστική δράση. Υπενθυμίζουμε οτι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στο δημόσιο μετά τη Μεταπολίτευση.

 

Ο Δ. Αντωνίου είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΟΔΠΤΕ) και εργαζόμενος επί 19 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχος διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ.

 

Το έγκλημα του Δ. Αντωνίου και των υπολοίπων μελών του σωματείου ήταν ότι παραβρέθηκαν και υλοποίησαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου να προχωρήσουν από κοινού με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους στο συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.

 

Είναι πρωτοφανές να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη επειδή, ως όφειλαν, υλοποίησαν τη συλλογική απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που εκπροσωπούν. Η συγκεκριμένη απόλυση είναι εκδικητική και φρονηματική και στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική εργαζόμενους, φοιτητές και διδάσκοντες.

 

Η απόλυση και οι διώξεις στο ΕΚΠΑ εντάσσονται στο πλαίσιο των διώξεων συνδικαλιζόμενων εργαζόμενων, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση, την υγεία, κ.α., στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη και όλου του αντεργατικού πλαισίου που χτίζεται εδώ και χρόνια.

 

Η απόλυση, οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

 

Άμεση επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου!