Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα Συμπαράστασης

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 135

15/09/2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία κάλεσε εκπαιδευτικούς συγκεκριμένου σχολείου να δώσουν εξηγήσεις, γιατί υλοποίησαν την απεργία-αποχή από τους μέντορες/συντονιστές. Σοβαρές ευθύνες έχει και ο Διευθυντής του σχολείου, που κατήγγειλε τους συναδέλφους, γιατί ακολούθησαν το κάλεσμα της ΕΛΜΕ τους και συμμετείχαν σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία -αποχή από τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τα στελέχη της Διοίκησης συνεχίζουν τον αυταρχικό τους κατήφορο αμφισβητώντας κατάφωρα το απεργιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών.

Η στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου και συγκεκριμένα στον ορισμό μέντορα και συντονιστή δεν είναι τυχαία και αδικαιολόγητη. Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που κρατάνε όρθια τα σχολεία, παρά τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση (συγχωνεύσεις, 26/27/28άρια τμήματα, ακατάλληλα κτίρια, υποχρηματοδότηση κ.ά.) και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Η στάση απέναντι στον ορισμό του μέντορα και συντονιστή εντάσσεται στον αγώνα ενάντια στην απόπειρα του υπουργείου να δημιουργήσει ένα σχολείο σαν αυτό πολλών χωρών, πιο σκληρό και ταξικά διαφοροποιημένο.

Δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι θα σταθούμε στο πλάι των συναδέλφων/ισσών μας στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε καθένα και καθεμία που υφίσταται άδικες συνδικαλιστικές διώξεις σε όλη τη χώρα. Δηλώνουμε κατηγορηματικά για ακόμη μία φορά: το δικαίωμα στην απεργία έχει κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας 150 χρόνια πίσω.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, και κάθε άλλη προσπάθεια περιφρούρησης του απεργιακού δικαιώματος και αντίστασης στον αυταρχισμό!