Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                        

g.elme.athinas@gmail.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 136

16/09/2024

 

11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

 

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Την χρονιά εκείνη είχαν προηγηθεί οι δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και πλήθος άλλων επιθέσεων.

 

Σε μια Ε.Ε. που με την πολιτική της ενισχύει την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πάλη που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι. Για Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις, μέτρα κατά της ακρίβειας, για τις συνθήκες εργασίας και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για δημόσια, δωρεάν υγεία και παιδεία. Για την απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους που αιματοκυλούν εδώ και έναν χρόνο σχεδόν τον λαό της Παλαιστίνης και συνεχίζουν την σύγκρουση στα εδάφη της Ουκρανίας στέλνοντας όπλα και ένοπλες δυνάμεις.

 

Η πολιτική της κυβέρνησης που μας θέλει να πνιγόμαστε τον χειμώνα και να καιγόμαστε το καλοκαίρι. Που στοιβάζει τα παιδιά μας σε ασφυκτικά γεμάτα τμήματα. Που αντιμετωπίζει με βία και καταστολή τους αγώνες εργαζομένων, δασκάλων, μαθητών, φοιτητών. Που πλειστηριάζει τα σπίτια  οικογενειών. Ο λαός μας όμως ξέρει και έχει πείρα πως τη μάχη με τον φασισμό την κερδίζεις στον δρόμο του αγώνα!

 

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τους τοπικούς φορείς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, πλάι στον καθημερινό αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δίνει και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για να ξαναστείλουμε στα λαγούμια τους τα ναζιστικά μορφώματα.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Συμμετέχουμε και δυναμώνουμε το σωματείο μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας, για να μην δημιουργηθούν νέες εστίες εκκόλαψης για το αυγό του φιδιού.

 

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας στηρίζει τις δράσεις για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού. Καλούμε τα μέλη μας, να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία, την Τρίτη 17/09/24 στις 18:00, στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ). Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18/09/24 στις 17:30, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60), με πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

 

Ούτε βήμα πίσω! Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!